OMEDVETNA MÄNNISKOR GÖR ANDRA MÄNNISKOR “ILLA”.

OMEDVETNA MÄNNISKOR GÖR ANDRA MÄNNISKOR “ILLA”.

Att vara vaken och medveten innebär att man ser igenom de illusioner som utspelar sig både i det inre och det yttre. Man är grundad i sanningen om att essensen av allt som finns och icke finns är ett enhetligt varande av villkorslös kärlek, och att allt bortom det är illusioner skapade av en tredimensionell upplevelse av verkligheten.

Men hur hanterar man då omedvetna människor? Dessa som gör dig och andra” illa”?

Jo med vishet och förlåtelse, den visheten som du själv uppnått genom att inse hur din egen omedvetenhet på samma sätt gjort andra människor illa.

Vi har säkerligen aldrig levt en hel livstid på jorden utan att vållat en annan människa skada på ett eller annat sätt. Och det är genom förlåtelsen som vi ger oss själva som den stora visheten och medkänslan väcks djupt i våra hjärtan.

Vishet är ej vishet förrän den är applicerad i verkligheten, att säga att man är vis men ej agera utefter det betyder att man ännu är i lärofasen. Inget är sämre eller bättre än det andra men ditt agerande visar på hur långt du kommit i din utveckling.

Säkerligen ställs vi både nu och då inför utmanande situationer i kontakten med andra människor, vissa människor triggar oss mer än andra och även här gäller det att ha visheten till att förstå att det som triggas i oss är aspekter som ännu ej läkt.

Med detta sagt så måste jag även säga, att vara vis är även att förstå att man inte slänger sig in i lejongapet med tanken ”jag är vis och förlåtande” och tro att det alltid räcker som beskydd.

Nej man bör även ta hand om sig själv och kärleksfullt utan fördömande hålla sig på ett hälsosamt avstånd från människor som i sin omedvetenhet gör dig illa.

Med distans får du själv ett utrymme till att arbeta vidare med vad det nu är denna människa väcker hos dig.

Och det är så vi gör, vi ljusarbetare, vi arbetar vidare med att läka och transformera så att vi den dagen när tiden är inne är redo att utföra det stora arbete vi kom hit för.

Med all kärlek// Angel

0 0 vote
Article Rating
guest
2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Leischa
Leischa
oktober 27, 2019 10:13 e m

Klokt och sant, detta med att distansera sej för att arbeta vidare i lugn och ro med det som triggar en. Tack🙏💗

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x